คอร์ดเพลง ผู้สาวบ้านได๋

ผู้สาวบ้านได๋ : ศิลปิน แดง จิตกร
คอร์ดและเนื้อร้อง เพลง ผู้สาวบ้านได๋ ของ แดง จิตกร

เนื้อร้องเพลง ผู้สาวบ้านได๋

แม่ใช้ไปนา บอกว่าบ่ค่อยสบาย ใช้ไปเบิ่งควาย ทำเป็นปวดหัวตัวฮ้อน ใช้ไปหุงข้าว หุงปลาบอกว่าเดี๋ยวก่อน ได้สาดกับหมอน นอนไขว่ห้างดูทีวี ..บัดไปเที่ยวงาน เร็วปานมนุษย์ค้างคาว บัดพ้อผู้บ่าว หม่นเข้าปานแมงกุ๊ดจี่ หน้าตาก็งาม บ่เอาเฮือนสามน้ำสี่ แล่นพุ้นแล่นพี้ อยากมีผัวจนตัวสั่น .เวียก งานไม่เป็น นอนเว็นบ่เอาตีนซิ่น หาแต่แนวกิน ปิดเปิดตู้เย็นทั้งวัน ซิ่งมอเตอร์ไซค์ จักว่าไปไสของมัน เงินเติมน้ำมัน ต้องมาแบมือขอแม่ .แม่ให้ไปนา บอกว่าย้านขี้กะเดียน บัดส่งให้เรียน ติดรอกะบ่ไปแก้ ผู้สาวบ้านได๋ มาขี้คร้านตายคักแน่ ขยันแท้ๆ อ่านแต่หนังสือการ์ตูน เวียก งานไม่เป็น นอนเว็นบ่เอาตีนซิ่น หาแต่แนวกิน ปิดเปิดตู้เย็นทั้งวัน ซิ่งมอเตอร์ไซค์ จักว่าไปไสของมัน เงินเติมน้ำมัน ต้องมาแบมือขอแม่ .แม่ให้ไปนา บอกว่าย้านขี้กะเดียน บัดส่งให้เรียน ติดรอกะบ่ไปแก้ ผู้สาวบ้านได๋ มาขี้คร้านตายคักแน่ ขยันแท้ๆ อ่านแต่หนังสือการ์ตูน
ตะวันดวงเดิม - Megabyte

อีกไม่นานก็หาย อีกไม่นานก็จากลงไป เรื่องที่เลวร้าย คงสลายไปในไม่ช้า อีกไม่นานก็เจอ จะเจอแสงของวันใหม่ เรื่องราวที่สดใสก็จะย้อนคืนมาอีกครั้ง ล้มก็ลุกขึ้นยืนใหม่ เพื่อลมหายใจอีกสักวัน เพื่อเจอแสงที่ยิ่งใหญ่ อยากให้เธอรู้ไว้ จะส่งกำลังใจของฉันที่มีให้เธอ แม้ว่ามันไม่มากมายเท่าไร อยากขอให้เธอเก็บไว้ เรื่องต่างต่างที่เจอสักวันนั้นต้องจางหาย แหละทุกครั้งต้องเสียน้ำตาเท่าไร สักวันนึงก็ต้องพบตะวันดวงเดิม เกิดมาครั้งเดียวต้องไม่หวั่น ยิ้มสู้อีกครั้งเพื่อวันใหม่ ตราบชีวิตยังหายใจ เพื่อวันพรุ่งนี้ ล้มก็ลุกขึ้นยืนใหม่ เพื่อลมหายใจอีกสักวัน เพื่อเจอแสงที่ยิ่งใหญ่ อยากให้เธอรู้ไว้ จะส่งกำลังใจของฉันที่มีให้เธอ แม้ว่ามันไม่มากมายเท่าไร อยากขอให้เธอเก็บไว้ เรื่องต่างๆที่เจอสักวันนั้นต้องจางหาย แหละทุกครั้งต้องเสียน้ำตาเท่าไร สักวันนึงก็ต้องพบตะวันดวงเดิมดูคอร์ด

มิวสิควีดีโอเพลง ผู้สาวบ้านได๋ - แดง จิตกร

Advertisement
คอนเสิร์ตคนจน - นกแล

ข้างบ้านเขามีคอนเสิร์ต เขาว่ามีเบิร์ดกับพรศักดิ์ปะทะกัน บ้านเราไม่มีเงินไปดู ได้แต่เงี่ยหู นึกซะว่าอยู่ในนั้น ฟังไปเกิดน้อยใจขึ้นมา จึงเปิดคอนเสิร์ตกลางนา ใช้ชื่อว่า คอนเสิร์ตคนจน   โอ๊..เย โอ๊เย โอ๊โอ๊เย โอ๊เย โอ๊เย โอ๊โอ๊เย โอ๊เย โอ๊เย โอ๊โอ๊เย โอ๊เย โอ๊เย... ต้นข้าวมาเป็นคนดู มีปูมาสังเกตการณ์ ลำโพงเขาคือต้นตาล ลำโพงเขาคือต้นตาล เสียงหวานเหลือเกิน คันนานั้นคือเวที เวทีก็คือคันนา ก้านกล้วยมาเป็นกีตาร์ ก้านกล้วยมาเป็นกีตาร์ เอาไม้ฟืนมาเป็นไมโครโฟน   โอ๊..เย โอ๊เย โอ๊โอ๊เย โอ๊เย โอ๊เย โอ๊โอ๊เย โอ๊เย โอ๊เย โอ๊โอ๊เย โอ๊เย โอ๊เย บางคนก็เป็นหางเครื่อง หางเครื่องทะยอยกันมา บางคนก็เคาะกะลา บางคนก็เคาะกะลา มีดอกชบาเป็นพวงมาลัย สมชายเป็นคนตีกลอง สมปองเป็นน้องสมชาย นักร้องก็มีมากมาย โฆษกก็มีมากมาย สบาย สบาย สนุกจริงๆ   โอ๊..เย โอ๊เย โอ๊โอ๊เย โอ๊เย โอ๊เย โอ๊โอ๊เย โอ๊เย โอ๊เย โอ๊โอ๊เย โอ๊เย โอ๊เย... เอ้าเร่เข้ามา มางานมีเพลง ร้องกันเอง บรรเลง บรรเลง ไม่เสียสตางค์ เสื้อสีชมพูมาดู มาฟัง เต๋อเล่นแตร เต๋อเล่นแตร   โอ๊..เย โอ๊เย โอ๊โอ๊เย โอ๊เย โอ๊เย โอ๊โอ๊เย โอ๊เย โอ๊เย โอ๊โอ๊เย โอ๊เย โอ๊เย...ดูคอร์ด

ป้ายกำกับ

การจับคอร์ดกีต้าร์ , จับ คอร์ด อูคูเลเล่ ผู้สาวบ้านได๋, ฝึกอูคูเลเล่ เริ่มต้น, เว็บคอร์ดอูคูเลเล่, คอร์ดเนื้อเพลงผู้สาวบ้านได๋, ฝึกอูคูเลเล่ เบื้องต้น, ฝึกกีต้าร์ เบื้องต้น, คอร์ด กีต้าร์ เพลง ผู้สาวบ้านได๋